Anders Haahr Rasmussen: Det var ikke planen at købe kålroer
Kogebogsroman. Udk. 26. marts 2018

Amanda går på opdagelse i køleskabet. Hun finder hvidkål og marvkål. Hun leder videre.
”Hvad gemmer der sig i den her lille slikpose? Halløjsa, dem havde jeg da helt glemt.”
Hun vender tilbage med blomkålsblade og lidt grønkål, to løg og en gulerod. Guleroden er delvis dækket af mug.
”Den kan reddes,” siger Amanda og skærer de rådne stykker væk. På nuværende tidspunkt har hun ovnen fuld af tre squash, side om side, og ovenover et fad fuld af kål. Temperaturen er sat til nøjagtig 190 grader.
”Hvilket er for varmt til kålen og ikke varmt nok til squashen. Det er socialisme. Alt skal ødelægges lige meget. Fordi lighed er bedre end lykke.”

DET VAR IKKE PLANEN AT KØBE KÅLROER er en roman og vegetarisk kogebog i ét, for Amandas liv drejer sig mest af alt omkring kål, supper, linser og krydderiblandinger, mens kærester, veninder og arbejde synes at komme i anden række. I sit køkken i Brooklyn snakker Amanda over gryderne om alt fra sine forliste forhold over Foucaults diskursive regime til prisen på flødeis. Du får mere eller mindre brugbare opskrifter, som du kan lave med lidt for gamle varer, og et dybt grin, når Amanda gang på gang dissekerer sig selv og verden.

Anders Haahr Rasmussen (f. 1979) er journalist og forfatter og har senest udgivet En fortælling om at være træt på People’s Press. Han har skrevet om alt fra tennis over prostitution til maskulinitet i Information og Zetland. Derudover arbejder han som radiovært og tenniskommentator. Det var ikke planen at købe kålroer er hans romandebut.

Mikrofest. Antologi
Mikrofest. Udk. 3. marts 2018

Antologien Mikrofest er 24 smukke, skøre, provokerende og passionerede manifester fra nogle af landets små kvalitetsforlag. Christel Sunesen fra forlaget har redigeret den sammen med Lars Emil Foder og Rikke Oberlin Flarup, og den udgives d. 3. marts på Hovedbiblioteket under Kbh Læser. Ud over redigering har forlaget også sit eget manifest med, AlfabeFEST, hvor du kan læse A-D nedenfor.

Antologien udgives i samarbejde med Mikrofest, Arkiv for Detaljer og Kbh Læser og kan på dagen købes til særpris.

Ud over en antologi bliver Mikrofest også en online-boghandel og portal for de små forlag, som forventes klar forår 2018. Mikrofest er stiftet af Lars Emil Foder og Christel Sunesen og støttet af Statens Kunstfond.

Ida Monrad Graunbøl: Menneskedyret
Menneskedyret. Digtroman

Digtromanen Menneskedyret er en poetisk, sanselig og legende roman om Anna, der en dag flytter ind i sit klædeskab, efter en flok surikater indtager hendes lejlighed. Romanen krydser mellem prosa, digte og breve, mellem fortid og nutid, mellem Sverige, Danmark og Spanien, mellem dyr og mennesker. En forunderlig og smuk knopskydningsroman.

“Da jeg som barn lå i sengen og var syg, så jeg på fugle og tigre. Tigre hører ikke til i den danske flora og fauna, og da slet ikke i en provinsby, men når jeg lå i sengen, listede de rundt om mig. Nogle af dem hoppede ud ad vinduet og fangede svalerne på telefonpælene.

Fugle er ikke farlige, fortalte mine forældre mig, mens jeg pegede på tigrene. Når feberen faldt, blev tigrene til papir. Når feberen steg, så jeg deres kløer og tænder. Det værste var, at de kunne tale, men for det meste listede de, tyssede og klirrede med porcelæn. Når jeg, menneskeungen, var rask igen, råbte vi højt og inderligt, mig og tigrene.”

Ida Monrad Graunbøl (f. 1981) debuterede i 2016 med digtdramaet B til piraten på Asger Schnacks Forlag.

“Graunbøl viser, hvor hybridtekstskabet skal stå. (…) B til piraten er lyrisk dramatik og dramatisk lyrik, vemodig realisme svøbt i surrealistisk sprogdragt. Og som læser er jeg begejstret.” Standart, Rasmus Hastrup

Udkommer primo/medio 2018.

Ida Monrad Graunbøl, Menneskedyret