Udkantsdrama af Jens Peter Kaj Jensen
Jens Peter Kaj Jensen: "Fuglede-planen"

Skulle man med en ugunstig understrøm, klamrende sig til sin brodne planke, drive ind fra Kattegat mod Sjællands vestkyst, ville man bjerge sine tunge lemmer i land ved Bjerge Sønderstrand, og man ville finde Søndervang, som ellers ubemærket lirker kystlinjen op og åbner ind mod en sært hengemt egn, hvor toget ikke har kørt siden kommunalreformen.

Man ville tømme skoene, slå vandet af sig, smage på den salte hud over håndrodsknoglen og sjoske ind ad den hullede kommunevej, hvor to personbiler umuligt kan passere hinanden uden at slå sidespejlene ind.

Fuglede-planen – et udkantsdrama

Sådan begynder Jens Peter Kaj Jensens Fuglede-planen, som er et udkantsdrama, der foregår i Lille Fuglede på Vestsjælland. Med en blanding af højspændt socialt drama, lyrisk prosa og skiftende fortællerpositioner indfanger romanen på eksemplarisk vis Danmark i både sine helt mørke og lyse afkroge, og man kan som læser ikke undslippe dette dragende portræt af en dansk landsby og dens sære og elskelige skæbner. Udkommer primo 2020.

Romanen foregår i Lille Fuglede, en undseelig landsby nord for Tissø på Vestsjælland. Den midaldrende Tom vender efter mange år som succesrig erhvervsmand i Boston hjem til sin hensygnende fødeegn med en stor plan for regionens udvikling. Men hvem er egentlig interesseret i Toms grønne erhvervsdrømme? Og hvordan reagerer hans barndomsvenner og han selv på mødet med disse stemmer fra sin fortid?

Om Jens Peter Kaj Jensen

Jens Peter Kaj Jensen (f. 1965) er bosat i Spanien og er cand.phil. i filosofi og uddannet fra Forfatterskolen 2007. Har foruden filosofisk fag- og lærebogslitteratur udgivet romanerne Sofa (2007) og Celeste (2013), novellesamlingen Kig på damen (2010), digtene Døgner (2016) og børnebogen Bo fra Østerbro (2018). Derudover er han medstifter af Selskab for Filosofi og Litteratur.

Jens Peter Kaj Jensen, fuglede-planen, udkantsdrama

 

Ny digtsamling af Søren R. Fauth
Søren R. Fauth: "Jeg vil glimte i mit næste liv"

jeg vil glimte i mit næste liv
blive seks milliarder år gammel
se solen brænde ud
i stedet for at sidde her
kortvarigt
vente på en form
et indhold
passende til det mellemspil
vi i mangel af bedre kalder liv

I slutningen af 2019 udgiver forlaget en ny digtsamling af Søren R. Fauth med fotos af Frej Rosenstjerne. Kunstretningen kaldes af forfatteren “ny patos”, og der er jord, mørke, stjerner, men først og fremmest mennesket stående udsat alene og alligevel så indskrevet i alt.

Frej Rosenstjerne, Rosenstjernephoto, Søren Fauth

Foto: Frej Rosenstjerne

Om Søren R. Fauth

Søren R. Fauth (f. 1971), dr. phil., lektor i tysk ved Aarhus Universitet. Har foruden forskningsbaserede artikler og bøger udgivet langdigtet Universet er slidt (2013) samt oversat en række bøger fra tysk. Senest Thomas Bernhards Beton (2019). Hans nyeste udgivelse er det anmelderroste langdigt Digt om døden (Vandkunsten, 2018).

Om Frej Rosenstjerne

Frej Rosenstjerne er fotograf, uddannet fra Fatamorgana, fotoredaktør på Netudgaven og har lavet en lang række fotoudstillinger og bogprojekter. Frej Rosenstjerne har tidligere samarbejdet med forlaget om bl.a. Hillerøds uendelige historier. Se hans værker her: Rosenstjernephoto