På Jupiter findes fortiden ikke, Søren R. Fauth, Frej Rosenstjerne
Søren R. Fauth: På Jupiter findes fortiden ikke

FORUDBESTIL NU. UDKOMMER OFFICIELT D. 6. DECEMBER 2019

på Jupiter findes fortiden ikke

erindringen er gået tabt

man skal aflevere hukommelsen ved ankomsten

på Jupiter er bevidstheden udraderet

og hver morgen

når man vågner

synger spanske piger med sorte mandeløjne

virkeligheden væk

På Jupiter findes fortiden ikke – digte om sorg og afmagt

Søren R. Fauths digtsamling På Jupiter findes fortiden ikke er stærke, personlige digte om sorg, vrede, afmagt og kærlighed. De spænder fra jordens begyndelse til dette nu, fra Spanien og Røjle Klint til det yderste himmelrum.  Digtene pendulerer mellem det helt konkrete og sanselige i fx jegets berøring af sin søns ryg og fignerne på et træ i Spanien til fjerne planeter i et forsøg på at finde fodfæste i ensomheden – en stil, Søren R. Fauth selv betegner som ”ny pathos”.

Håndindlagte fotografier af Frej Rosenstjerne

Som noget helt særligt for udgivelsen er digtene ledsaget af kunstfotografier af Frej Rosenstjerne. De sfærisk-konkrete fotografier er fra hans serie ”One cm above the emptiness”, og hele oplaget tæller 2.400 fotografier, trykt på egen printer, og 9.600 fotohjørner, sat ind i hånden. På den måde kan læseren frit flytte rundt på fotografierne eller hænge dem op. Det er et ønske om at gøre den enkelte bog personlig og nærværende for læseren, som familiens svundne fotoalbum.

SØREN R. FAUTH

(f. 1971), debuterede i 2013 med langdigtet Universet er slidt (Wunderbuch) og har senest udgivet den anmelderroste digtsamling Digt om døden (2018, Vandkunsten). Har derudover oversat en række bøger fra tysk, senest Thomas Bernhards Ja (2019, Vandkunsten).

FREJ ROSENSTJERNE

(f. 1982) er uddannet på fotokunstskolen Fatamorgana og har lavet en lang række fotoudstillinger og bogprojekter i ind- og udland. www.rosenstjerne.com

SKREVET OM DIGT OM DØDEN

Et stilistisk elegant, hudløst, hårdtslående og smukt poetisk værk – Kristeligt Dagblad

 Et rigt, tætvævet tæppe af tanker og stemninger– Weekendavisen

INFO

54 sider. 8 håndindlagte fotografier af Frej Rosenstjerne. Omslag: Rakel Thorning-Vater. Paperback med flapper. Udg. 2019

199,95 kr.