Anders Haahr Rasmussen, Det var ikke planen at købe kålroer
Kogebogsroman af Anders Haahr RasmussenDet var ikke planen at købe kålroer
Anders Haahr Rasmussen: Det var ikke planen at købe kålroer

UDKOMMER D. 26. MARTS. FORUDBESTIL NU.

142 sider. Hardback. 199,95 kr.

DET VAR IKKE PLANEN AT KØBE KÅLROER handler om Amanda, som er først i trediverne og bor alene i Brooklyn. Hendes liv drejer sig mest om kål, linser og krydderiblandinger, mens kærester, veninder og arbejde kommer i anden række. I sit køkken dissekerer Amanda sig selv og verden, når hun over gryderne snakker om alt fra sine forliste forhold over Foucault til prisen på flødeis. En vegetarisk kogebog og roman i ét, med mere eller mindre brugbare opskrifter, du også kan lave med lidt for gamle varer.

Amanda går på opdagelse i køleskabet. Hun finder hvidkål og marvkål. Hun leder videre.
”Hvad gemmer der sig i den her lille slikpose? Halløjsa, dem havde jeg da helt glemt.”
Hun vender tilbage med blomkålsblade og lidt grønkål, to løg og en gulerod. Guleroden er delvis dækket af mug.
”Den kan reddes,” siger Amanda og skærer de rådne stykker væk. På nuværende tidspunkt har hun ovnen fuld af tre squash, side om side, og ovenover et fad fuld af kål. Temperaturen er sat til nøjagtig 190 grader.
”Hvilket er for varmt til kålen og ikke varmt nok til squashen. Det er socialisme. Alt skal ødelægges lige meget. Fordi lighed er bedre end lykke.”

Anders Haahr Rasmussen (f. 1979) er journalist og forfatter og har senest udgivet En fortælling om at være træt på People’s Press. Han har skrevet om alt fra tennis over prostitution til maskulinitet i Information og Zetland. Derudover arbejder han som radiovært og tenniskommentator. Det var ikke planen at købe kålroer er hans romandebut.

199,95 kr.