Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/5/2/a/ekbatana.dk/httpd.www/website/wp-content/plugins/types/vendor/toolset/types/embedded/includes/wpml.php on line 646 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/5/2/a/ekbatana.dk/httpd.www/website/wp-content/plugins/types/vendor/toolset/types/embedded/includes/wpml.php on line 663 Filip Granlie: Originalen - Forlaget Ekbátana
Originalen
Filip Granlie: Originalen

Udk. 21.11.2020. 80 sider, hæftet med flapper.

Poetisk, intelligent og humoristisk – Modspor

En berusende læseoplevelse – Jacob Skyggebjerg

En meget tankevækkende bog om mennesket, som på én gang både er filosofisk fortalt og biologisk skildret, udtrykt i et poetisk og malerisk sprog. (…) en bog ud over det sædvanlige – Lektørudtalelse, DBC

Med humor og tyngde dissekerer prosaværket det sælsomme, almindelige menneske med næsetip og navle, med forplantningskløe, landvindinger og en solblind stræbsomhed.

Originalen er et satirisk portræt af menneskearten. Bogen skildrer menneskets status som jordens dominerende art i en tid, hvor planeten og de øvrige arter bliver presset i stadig højere grad. Originalen er antropologi, biologi og poesi sløjfet sammen.

Originalen er Filip Granlies tredje bog. Han dobbeltdebuterede i 2010 med Børnebog Eske og Fugle om digte, hvor Kamilla Löfstrøm i Information blandt andet skrev: “legende let og fuld af tyngde”– og det gælder i den grad også for Originalen.

I begyndelsen kan spædbarnet die, spjætte og skråle ved sult, pine og saftig ble. Læringskurven er stejl, men barnet klør på, og de voksne registrerer, at det støt kvalificerer sin spjætten og opnår bedårende milestones. Se, ansigtet formidler allerede hengivenhed med et smil, snart griber barnet om forældrenes lykkelige fingre, og det pludrer, et forstadie til det første, omdiskuterede ord: hov eller hej.

179,95 kr.